ЕФЕКТ ГЕЛ БОЈА

ЕФЕКТ ГЕЛ БОЈА ЗА ОБОЈУВАЊЕ НА ЈАЈЦА

ЖЕЛАТИН СО ЕФЕКТ НА ЗЛАТО ЗА 40 ЈАЈЦА

УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА:
ПОТРЕБЕН МАТЕРИЈАЛ: 40 СВАРЕНИ, ТОПЛИ, БЕЛИ ЈАЈЦА, НОЖИЦИ, ЧАША СО ТОПЛА ВОДА, ПЛОСНАТА ЧИНИЈА ЗА БОЈАДИСАНИТЕ ЈАЈЦА, ВИЛЕДА, ЕДНА ОПАКОВКА ЖЕЛАТИН СО ЕФЕКТ НА ЗЛАТО ЗА 40 ЈАЈЦА.

1. КЕСИЧКИТЕ СО СЕДЕФАСТ ЖЕЛАТИН ПОТОПЕТЕ ГИ 1-2 МИНУТИ ВО ЧАША СО ТОПЛА ВОДА СЕ ДОДЕКА СЕДЕФНАТА БОЈА НЕ СТАНЕ ЦЕЛОСНО ТЕЧНА.

2. ОТСЕЧЕТЕ ГИ ВРВОВИТЕ НА КЕСИЧКИТЕ ЗА ДА ДОБИЕТЕ МАЛ ОТВОР.

3. СТАВЕТЕ ГИ РАКАВИЦИТЕ. ЗЕМЕТЕ ВО ЕДНАТА РАКА ЕДНО СВАРЕНО ЈАЈЦЕ И ИСТИСНЕТЕ 2-3 КАПКИ ОД СЕДЕФНАТА БОЈА.

4. РАЗМАЧКАЈТЕ ЈА СЕДЕФНАТА БОЈА НИЗ ЈАЈЦЕТО, А ПОТОА ОСТАВЕТЕ ГО БОЈАДИСАНОТО ЈАЈЦЕ ДА СЕ ИСУШИ.

5. СТАВЕТЕ НЕКОЛКУ ЛАЖИЦИ СО ВОДА НА ВИЛЕДАТА, ЗА УБАВО ДА СЕ НАВОДЕНИ. ЗЕМЕТЕ ЕДЕН ЛИСТ ОД ЗЛАТНАТА ФОЛИЈА, СТАВЕТЕ ЈА НА ВИЛЕДАТА И ПРИТИСНЕТЕ СО РАКАТА ЗА УБАВО ДА СЕ НАВОДЕНИ. СО ШТО СИВАТА СТРАНА ОД ЗЛАТНАТА ФОЛИЈА ДА ЛЕГНЕ НА САМАТА ВИЛЕДА.

6. ПОТОА ЗЕМЕТЕ ЈА ЗЛАТНАТА ФОЛИЈА, НАЛЕПЕТЕ ЈА НА ЈАЈЦЕТО (СО ШТО СИВАТА СТРАНА НА ЗЛАТНАТА ФОЛИЈА ДА ЛЕГНЕ НА САМОТО ЈАЈЦЕ). ПРОТРИЈТЕ ЈА ФОЛИЈАТА ЗА ДА СЕ ЗАЛЕПИ НА ЈАЈЦЕТО, ПОТОА ПОЛЕКАОТСТРАНЕТЕ ЈА ФОЛИЈАТА. ПОСТАПКАТА ПОВТОРЕТЕ ЈА НА ЦЕЛОТО ЈАЈЦЕ И ЌЕ ДОБИЕТЕ УБАВО ВЕЛИГДЕНСКО ОБОЕНО ЈАЈЦЕ СО ЕФЕКТ НА ЗЛАТО.
НАПОМЕНА: ПРИ ПРОМЕНА НА БОЈАТА, РАЦЕТЕ (РАКАВИЦИТЕ) ИСПЛАКНЕТЕ ГИ СО ТОПЛА ВОДА.
ВНИМАНИЕ: АКО ЈАЈЦАТА СЕ МНОГУ ТОПЛИ, МОЖАТ ДА ВИ ГИ ИЗГОРАТ РАЦЕТЕ; ДОКОЛКУ ПАК ЈАЈЦАТА СЕ ЛАДНИ ПРИ ОБОЈУВАЊЕТО, СУШЕЊЕТО НА БОЈАТА ЌЕ ОДИ ПОБАВНО.

КАПАЦИТЕТ: ЗА ОБОЈУВАЊЕ НА 40 ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА

ВНИМАНИЕ: ДА СЕ ЧУВА НА ТЕМПЕРАТУРА ДО 25°C 

НАШ ПРЕДЛОГ:
СЕТО ОВА МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОСЛЕДИТЕ И НА СЛЕДНИТЕ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ:

  • FB page “Paleta 7”
  • You Tube со внесување на фразата “Farbanje jajca – Zelatin so efekt na Zlato za obojuvanje na 40 Veligdenski jajca – Paleta 7”

СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

СОСТАВ: E102, E122, E133, E127, E110, E555, E171, E211, E202, gelatine
УПОТРЕБЛИВО ДО:
СЕРИЈА: PZZ 0182/?              
БАР КОД: 531029200005?
ЗБИРНО ПАКУВАЊЕ: 1/6
ТРАНСПОРТНО ПАКУВАЊЕ: 1/72
НЕТО:
БРУТО ТЕЖИНА:
ДИМЕНЗИИ:
ОБЕМ:

+ Упатство за употреба

ЖЕЛАТИН СО ЕФЕКТ НА ЗЛАТО ЗА 40 ЈАЈЦА

УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА:
ПОТРЕБЕН МАТЕРИЈАЛ: 40 СВАРЕНИ, ТОПЛИ, БЕЛИ ЈАЈЦА, НОЖИЦИ, ЧАША СО ТОПЛА ВОДА, ПЛОСНАТА ЧИНИЈА ЗА БОЈАДИСАНИТЕ ЈАЈЦА, ВИЛЕДА, ЕДНА ОПАКОВКА ЖЕЛАТИН СО ЕФЕКТ НА ЗЛАТО ЗА 40 ЈАЈЦА.

1. КЕСИЧКИТЕ СО СЕДЕФАСТ ЖЕЛАТИН ПОТОПЕТЕ ГИ 1-2 МИНУТИ ВО ЧАША СО ТОПЛА ВОДА СЕ ДОДЕКА СЕДЕФНАТА БОЈА НЕ СТАНЕ ЦЕЛОСНО ТЕЧНА.

2. ОТСЕЧЕТЕ ГИ ВРВОВИТЕ НА КЕСИЧКИТЕ ЗА ДА ДОБИЕТЕ МАЛ ОТВОР.

3. СТАВЕТЕ ГИ РАКАВИЦИТЕ. ЗЕМЕТЕ ВО ЕДНАТА РАКА ЕДНО СВАРЕНО ЈАЈЦЕ И ИСТИСНЕТЕ 2-3 КАПКИ ОД СЕДЕФНАТА БОЈА.

4. РАЗМАЧКАЈТЕ ЈА СЕДЕФНАТА БОЈА НИЗ ЈАЈЦЕТО, А ПОТОА ОСТАВЕТЕ ГО БОЈАДИСАНОТО ЈАЈЦЕ ДА СЕ ИСУШИ.

5. СТАВЕТЕ НЕКОЛКУ ЛАЖИЦИ СО ВОДА НА ВИЛЕДАТА, ЗА УБАВО ДА СЕ НАВОДЕНИ. ЗЕМЕТЕ ЕДЕН ЛИСТ ОД ЗЛАТНАТА ФОЛИЈА, СТАВЕТЕ ЈА НА ВИЛЕДАТА И ПРИТИСНЕТЕ СО РАКАТА ЗА УБАВО ДА СЕ НАВОДЕНИ. СО ШТО СИВАТА СТРАНА ОД ЗЛАТНАТА ФОЛИЈА ДА ЛЕГНЕ НА САМАТА ВИЛЕДА.

6. ПОТОА ЗЕМЕТЕ ЈА ЗЛАТНАТА ФОЛИЈА, НАЛЕПЕТЕ ЈА НА ЈАЈЦЕТО (СО ШТО СИВАТА СТРАНА НА ЗЛАТНАТА ФОЛИЈА ДА ЛЕГНЕ НА САМОТО ЈАЈЦЕ). ПРОТРИЈТЕ ЈА ФОЛИЈАТА ЗА ДА СЕ ЗАЛЕПИ НА ЈАЈЦЕТО, ПОТОА ПОЛЕКАОТСТРАНЕТЕ ЈА ФОЛИЈАТА. ПОСТАПКАТА ПОВТОРЕТЕ ЈА НА ЦЕЛОТО ЈАЈЦЕ И ЌЕ ДОБИЕТЕ УБАВО ВЕЛИГДЕНСКО ОБОЕНО ЈАЈЦЕ СО ЕФЕКТ НА ЗЛАТО.
НАПОМЕНА: ПРИ ПРОМЕНА НА БОЈАТА, РАЦЕТЕ (РАКАВИЦИТЕ) ИСПЛАКНЕТЕ ГИ СО ТОПЛА ВОДА.
ВНИМАНИЕ: АКО ЈАЈЦАТА СЕ МНОГУ ТОПЛИ, МОЖАТ ДА ВИ ГИ ИЗГОРАТ РАЦЕТЕ; ДОКОЛКУ ПАК ЈАЈЦАТА СЕ ЛАДНИ ПРИ ОБОЈУВАЊЕТО, СУШЕЊЕТО НА БОЈАТА ЌЕ ОДИ ПОБАВНО.

КАПАЦИТЕТ: ЗА ОБОЈУВАЊЕ НА 40 ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА

ВНИМАНИЕ: ДА СЕ ЧУВА НА ТЕМПЕРАТУРА ДО 25°C 

НАШ ПРЕДЛОГ:
СЕТО ОВА МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОСЛЕДИТЕ И НА СЛЕДНИТЕ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ:

  • FB page “Paleta 7”
  • You Tube со внесување на фразата “Farbanje jajca – Zelatin so efekt na Zlato za obojuvanje na 40 Veligdenski jajca – Paleta 7”

СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

+ Декларација на производот

СОСТАВ: E102, E122, E133, E127, E110, E555, E171, E211, E202, gelatine
УПОТРЕБЛИВО ДО:
СЕРИЈА: PZZ 0182/?              
БАР КОД: 531029200005?
ЗБИРНО ПАКУВАЊЕ: 1/6
ТРАНСПОРТНО ПАКУВАЊЕ: 1/72
НЕТО:
БРУТО ТЕЖИНА:
ДИМЕНЗИИ:
ОБЕМ:

ТРАДИЦИЈА, КВАЛИТЕТ И ДОВЕРБА
ДПТУ ПАЛЕТА 7 дооел
ул. Герника бр. 81
1000 Скопје, Македонија
Тел/Факс: +389 2 2793 087
Моб: +389 78 266 793; +389 78 266 585
Е-маил: info@paleta7.com